VÅRA MATLÅDOR

Bistro är vårt samlingsnamn för våra kundgruppsanpassade, kylda matlådor; Bistro Hemma och Bistro Care.

Våra Bistromatlådor vänder sig till privatpersoner, men erbjuds via våra avtalskunder.

 

 

BISTRO HEMMA

Med vår "Bistro Hemma"-låda vänder vi oss till våra älskade på seniorboenden eller de som har stöd av hemtjänst och som har behov av anpassad kost. Varje vecka finns möjlighet att välja bland 21 olika rätter, både sådana som väcker minnen och rätter som kanske bjuder på helt nya upplevelser och smaker.

Oavsett vad man föredrar är våra rätter säsongsanpassade och lagade från grunden med riktigt smör och grädde och så lite tillsatser som möjligt, men med desto mer kärlek!

Våra menyer

För att kunna möta så många som möjligt av de äldres önskemål och förutsättningar har vi både en vanlig meny, en allergianpassad meny och en meny för konsistensanpassad kost. Alla rätter i vår vanliga meny går att få i både helportion (A-kost) och halvportion (E-kost) där våra halvportioner är extra energirika. På så sätt får även den som, av olika anledningar, inte är så stor i maten i sig samma näring som den som äter en fullstor portion.

Det finns även en vegetarisk meny för den som önskar det. För den som är sugen på något sött efter maten finns vår dessertmeny, fylld med olika godsaker för så väl chokladälskaren som fruktfantasten!

Några smakprov

Traditionell laxpudding
med citronsmör och göra ärtor

Mustig kalops
med gul lök och morot, serveras med kokt potatis och rödbetor

Nötfärsbiff
serveras med svampstuvning och rostade rotfrukter

Mjölkchokladpannacotta
serveras med hallonsås

 

 

BISTRO CARE

Maten är en viktig del av rehabiliteringen för att stötta i tillfrisknandet och välmående. Våra "Bistro Care"-lådor är framtagna med just det i åtanke.

Våra menyer

Det är förstås en utmaning att sätta ihop ett urval av rätter som passar den breda målgrupp som finns på ett sjukhus med både patienter och anhöriga. För att stötta ett tillfrisknande krävs inte bara att måltiden är näringsanpassad, den måste förstås vara riktigt god också!

Med vårt nya Bistrokoncept har vi tagit fram en rad nya rätter och vår målsättning har varit att, i möjligaste mån, skapa en meny med smaker och förutsättningar för att så många som möjligt att tycka om.

Vi har färgsprakande vegetariska och veganska rätter, traditionell husmanskort och rätter med lekfullt nytänk. Merparten av våra rätter från huvudmenyn går att få som laktos- och glutenfria och vi har självklart även en smarrig barnmeny. För de som inte har så bra aptit eller för den som bara är sugen på något lite lättare finns aptitretande smårätter och självklart har vi en mumsig dessertmeny för både stora och små.

Vårt mål är helt enkelt, att vara bäst när det kommer till mat som äts på sjukhus!

Några smakprov

Kryddig tofugryta
med kikärtor, paprika, lök, babyspenat och krämig currysås

Havets Wallenbergare
fisk och blåmusslor, syrlig örtsås, rostad palsternacka och potatisstomp med purjolök

Pasta fusilli
med kyckling, paprika, zucchini, grädde, soltorkad tomat och färska örter

Fläskkarré
med rosmarin- och äppelsky, krispig rödkål och rostad Gotlandspotatis

Äppelsmulpaj
smaksatt med kanel och kardemumma.
Serveras med vaniljsås

För de yngre

Stekt kycklingfilé
serveras med klyftpotatis, bearnaisesås och valfria grönsaker

Tacos
Tacokryddad nötfärs med gräddfil, tomatsalsa, gurka, tomater och majs

Produkten har blivit tillagd i varukorgen