HÄLSA & HÅLLBARHET I FOKUS

Många har bilden av att näringsriktig kost är enformig och bara fokuserar på det som är nyttigt. Så är det förstås inte. Det spelar ingen roll hur näringsriktig en måltid är om ingen vill äta den!

Även om alla våra portioner följer Nordiska rådets näringsrekommendationer, att de både är näringsberäknade och sammansatta för att passa olika individer och målgrupper har vi, i samband med vårt koncept Bistro, gått igenom hundratals recept. Vi har skruvat på smakerna och justerat i ingredienslistan, där det behövts, för att säkerställa rätt kvalité och en meny för både hälsa, miljö och smaklökar.

 

 

AKTIV MINSKNING AV MATSVINN & KLIMATPÅVERKAN

Visste du att en tredjedel av all mat som produceras i världen slängs samtidigt som över 800 miljoner människor lider av svält och undernäring? Detta är något som vi alla måste försöka göra något åt.

Att minska vårt organiska avfall är något som vi, sedan 2012, arbetar aktivt med i alla våra kök och restauranger inom Sodexo. Genom vårt Waste Watch Program kan vi mäta hur vi lyckas minska vårt matsvinn, både totalt och för respektive kök/restaurang. Sedan starten har vi lyckats minska vårt matsvinn med över 400 ton.

Men vi nöjer oss förstås inte med det, vi fortsätter vår strävan mot "zero waste" och en hållbar planet!

Vårt hållbarhetsarbete berör givetvis inte bara maten vi serverar, vi har i dagsläget tydliga initiativ och mål för FN:s samtliga 17 hållbarhets mål. Läs gärna mer om vårt idoga hållbarhetsarbete här på Sodexos hållbarhetsarbete.​​​​​​

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen